30 dagen bedenktijd

Gratis verzending boven 69,-

6 dagen per week geopend

Ontdek de verschillende soorten akoestische gitaren

Stijn Scheper |

Akoestische gitaren hebben allemaal hun eigen unieke klank. Hierdoor is er voor iedereen wel een geschikte gitaar. Van een volle dreadnought tot de intieme parlor, en van de veelzijdige auditorium tot de majestueuze jumbo, er is een gitaar voor elke speelstijl en persoonlijke voorkeur. Ook niet te vergeten de klassieke gitaar, die een geheel eigen klankwereld en speelervaring biedt.

Bij het kiezen van de perfecte akoestische gitaar is het belangrijk om te kijken naar je eigen speelstijl, muzikale voorkeuren en comfort.
Wij bieden een uitgebreid assortiment aan akoestische gitaren in alle vormen en maten, zodat je zeker het perfecte instrument zult vinden. Kom gerust langs om enkele modellen uit te proberen, of kijk online. En als je er niet uitkomt helpen we je graag verder. We zijn hier om je te helpen bij het vinden van de perfecte gitaar voor jou!

De Auditorium

De Dreadnought

Wat is een Dreadnought-gitaar

Wat is een Dreadnought-gitaar? 

Laten we beginnen met misschien wel het meest populaire en bekende model akoestische gitaar: de dreadnought. De dreadnought-gitaar is vernoemd naar het Britse slagschip HMS Dreadnought en staat bekend om zijn grote body en krachtige, rijkelijk gebalanceerde geluid.

Voordelen van de Dreadnought

Dit model is perfect voor gitaristen die op zoek zijn naar een instrument met veel volume en projectie, waardoor het ideaal is voor zowel strumming als fingerpicking.

De Auditorium

De auditorium

Wat is een Auditorium-gitaar

Wat is een Auditorium-gitaar?

Een ander populair model is de auditorium-gitaar, ook wel bekend als de grand auditorium of de 000. Dit model heeft een iets kleinere body dan de dreadnought, waardoor het een meer evenwichtige toon heeft met minder nadruk op de lage tonen.

Voordelen van de Auditorium

Dit maakt het perfect voor singer-songwriters en gitaristen die een meer intieme klank zoeken. Bovendien is de auditorium-gitaar vaak comfortabeler om te bespelen, dankzij zijn iets kleinere en lichtere body.

De Auditorium

De Parlor

Wat is een Parlor-gitaar

Wat is een Parlor-gitaar?

De parlor-gitaar is een kleiner, intiemer model met een kenmerkende smalle taille. Dit model is perfect voor fingerpicking en biedt een heldere, delicate klank die zich goed leent voor folk-, blues- en akoestische muziek.

Voordelen van de Parlor

Omdat het zo licht en compact is, is de parlor-gitaar een geweldige keuze voor reizende muzikanten en mensen met een kleiner postuur.

De Jumbo-gitaar

De Parlor

Wat is een Jumbo-gitaar

Wat is een Jumbo-gitaar?

Als je op zoek bent naar een gitaar met een groot geluid, dan is de jumbo-gitaar misschien iets voor jou. Met zijn grote, afgeronde body en diepe klankkast, produceert de jumbo een rijk en krachtig geluid met een uitstekende basrespons en heldere hoge tonen.

Voordelen van de Jumbo

Dit maakt de jumbo perfect voor krachtige strumming en projectie op het podium, waardoor het een favoriet is onder veel rock- en popartiesten.

De Jumbo-gitaar

De Klassieke gitaar

Wat is een Klassieke gitaar

Wat is een klassieke gitaar? 

De klassieke gitaar, ook wel bekend als de Spaanse of nylon-snarige gitaar, heeft een kleinere body en een brede hals, waardoor het ideaal is voor het spelen van complexe fingerstyle-technieken en klassieke muziek. In tegenstelling tot de stalen snaren van de andere modellen, worden de snaren van een klassieke gitaar gemaakt van nylon, wat resulteert in een zachter, warmer geluid.

Voordelen van de klassieke gitaar

De nylon snaren zijn zachter voor de vingers, wat prettig is voor beginnende gitaristen. Bovendien leent de klassieke gitaar zich uitstekend voor het spelen van diverse muziekstijlen, van traditionele klassieke stukken tot Latijns-Amerikaanse muziek en zelfs jazz.

Laat een reactie achter

Let op: reacties moeten worden goedgekeurd voordat ze worden gepubliceerd.